Sétáló Budapest

A Fidesz-MSZP parkolási nagykoalíciója

2019. február 16. 14:49 - PitzDaniel

Évtizedek óta nézzük Budapesten a velejéig korrupt politikai elit színjátékát: a kamerák előtt ölik egymást, a felszín alatt viszont nagyon is megy a közösen megálmodott „szakpolitika”. Amikor a budapesti adóforintok milliárdjainak lenyúlásáról van szó, akkor évtizedeken keresztül teljes egyetértésben dolgozik a Fidesz-MSZP nagykoalíció.

Azoknak is, akik látták eddig a történet egy-egy szilánkját, döbbenetesen új nézőpontot és tisztánlátást ad a 444.hu brilliáns tényfeltárása a budapesti parkolási pénzek ellopásáról. Korszakformáló produkcióról van szó: a nagykoalíciós parkolási mutyi feltárása bemutatja a részben az egészt; összegzi azt, hogy hogyan lopta el tőlünk az elit az egész rendszerváltást.

A rendszer még bőven a Demszky-korszakban épült ki, de a gyakorlat nem változott Tarlósék alatt sem, sőt, csak bővült a gyanús ügyletek és szerződések listája. Gyorsan és hatékonyan tüntetik el a bevételt, miközben a legalapvetőbb közszolgáltatások is akadoznak, a főváros lakói pedig átlagban 3 évvel korábban halnak a levegő rossz minősége miatt. Kész csoda például, hogy nem történt katasztrófa a szétrohadó 3-as metró vonalán, ahol a felújításnak már a kezdése többszörös csúszást szenvedett, de az oroszoknak is jutott egy soktízmilliárdos járműmutyi, és a befejezés dátuma még mindig nem gránitszilárd. A parkolás főkolomposai meg már a keleti nyitáson dolgoznak Kínában!

parkolas.jpg

A Fideszes propagandagépezet mindenközben sorosozással, migránsozással és újabban nácizással mocskolja a szocialistákat, s az MSZP szintén hozza a kötelezőt: aggódik a demokrácia lerombolása és a gendertanulmányok megszüntetése miatt.

Persze a lopás, ha azt ilyen intenzitással kell csinálni, igen fárasztó tud lenni. Kész szerencse, hogy az elmúlt években feltűnt egy ifjú titán: előbb polgármester lett belőle, majd miniszterelnök-jelölt, de végül feláldozta magát a közjó oltárán, és elszegődött budapesti főpolgármester-jelöltnek. Ehhez minden segítséget megkapott mentoraitól: a szocialisták jól kiképezték Karácsony Gergelyt arra, hogyan kell félrenézni, ha valaki megjelenik egy újabb talicskával a parkolási pénzekért, és az aláírását is jól begyakorolhatta az újabb gyanús szerződéseken. Karácsony, az ifjú szocialista új korszakot ígér, de ettől a jelek szerint csak a parkolási maffia lélegezhet fel.

Ne dőljünk be tovább ennek! Budapestnek igazi megoldás kell, és ezt kizárólag Puzsér Róbert Sétáló Budapest programja biztosítja.

  1. A belvárosi behajtási díj rendszere természetes módon alkalmas lesz arra, hogy kezelje a parkolási díjakat: a mai legjobb mobilparkolási applikációk kényelmével elintézhető lesz a parkolódíj-fizetés. Ha csak egy mód van rá, kitúrjuk vele a parkolási társaságokat a piacról, de ha csak annyit érünk el, hogy a bevételük átfolyik a fizetési rendszerünkön, máris kifehérítettük azokat.

  2. Mi ugyanis úgy alakítjuk ki a rendszert, hogy a behajtási díjakat és a parkolási pénzeket akkor se tudjuk ellopni, ha akarnánk! Az új rendszer előkészítésének első másodpercétől fogva korrupcióellenes civilszervezetek auditja mellett dolgozunk, minden fillért a nyilvánosság számára láthatóan kezelünk.

  3. S ezzel történelmi fordulatot hozunk. A parkolási pénzeket azért lehet máig lenyúlni, mert a rendszernek soha, egyetelen tiszta éve nem volt, és emiatt senkinek halvány fogalma sincs arról, hogy mennyi bevételnek is kellene keletkeznie normális ügymenetben. Mivel mi kifehérítjük a parkolási fizetések nagy részét, és a behajtási díjat eleve így indítjuk el, elejét vesszük az újabb évtizedes korrupciós gépezetek kialakulásának.

  4. A bevételt tényleg tömegközlekedésre, P+R-parkolókra, élhető közterekre fordítjuk. Aki nem ezt teszi, Budapest jövőjét lopja el!

Nem alkalmas tehát Budapest vezetésére sem Tarlós „Fakocka” István, sem Karácsony „Tartózkodom” Gergely. Újabb Centrum Parkoló Kft. helyett új politikai centrumra van szükség: a kormánypártot és a bukott politikai ellenzéket is le kell váltani. Be kell csuknunk az elmúlt 30 év ajtaját, akkor is, ha az arról való lepattanás fájdalmas lesz néhány, ma még mentelmi joga mögé bújó szélhámosnak. Még egy negyedszázad jövőlopás után már nem kelnénk fel a padlóról.

Budapest 21. századi megoldásokat, tiszta levegőt és tisztakezű vezetőket érdemel!

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://setalobudapest2019.blog.hu/api/trackback/id/tr2314630456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ételizésítő 2019.02.17. 15:17:04

Ezt a cikket milyen gondolkodásképtelen elmebeteg írta?

Béla333 2019.02.17. 16:37:38

Teljesen igaza van Pitz Daninak! A lopás nagykoalíciója az MSZP és a Fidesz között évtizedek óta folyamatosan működik!

fillérbaszó vadász 2019.02.17. 18:49:43

AMíg a fiedznek olyan ellenzéke van mint az MSZP és a DK addig OIrbán Viktor nyugodtan hátradölhet.

BCS911 2019.02.19. 11:24:17

szerintem ezek az esélyek, érzésem szerint a többségi választóknak nem számítanak a büncselekmények és egyéb erkölcstelen dolgok:

Főpolgármesteri esélyek, Tarlós, Karácsony, Puzsér
youtu.be/VyHoFH5ZVvU

VVA 2019.03.02. 20:25:39

Tegyük a kezünket a szívünkre: várható-e bármilyen változás Karácsony győzelme esetén? Az őszinte válasz sajnos az, hogy semmilyen. Akkor meg minek erőlködni mellette? Teljesen felesleges!
süti beállítások módosítása